Price a világbajnok

Darts. A 2021-es PDC-vb döntőjében Gerwyn Price elsöprő kezdés után némileg visszaesve a 12. meccsnyilát kihasználva legyőzte a skót Gary Andersont, ezzel pályafutása első világbajnoki címét szerezte meg.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Úszás – Kiss László aggódik az egri úszósportért
2007-06-14 20:39:21
A Bitskey Aladár Uszodában csütörtökön megkezdődött a magyar ifjúsági országos úszóbajnokság. Az eseményen a közvetlen felnőtt élvonal mögötti legtehetségesebb korosztály mutatja meg tudását. A négy napos erőpróbán a medence partjáról figyeli a tehetségeket és a díjátadásoknál is segédkezik Kiss László szövetségi kapitány, aki az AgriaSportnak elmondta: - A közelgő hollandiai ifjúsági Európa-bajnokságra kiváló bizonyítási lehetőség, utolsó válogatója a mostani egri verseny. Mindenki komolyan készült, eddig nyolcan úszták meg a szintidőt, szeretném ha bővülne a csapat. Az első napi eredmények alapján erre látok esélyt, bízom benne, hogy a negyedik napra több jó eredményt is feljegyezhetünk. Gyurta Daninak illene a 200 mellet megnyerni. Güttler Károly szövetségi kapitánnyal. Fájdalom, hogy több egrit szeretnék látni a medencében. Egy ilyen létesítményben sokkal több jó úszónak kéne lenni.


A szövetségi kapitány a megnyitó ünnepséget követően egyeztetett az egri úszás problémáiról Szeleczky János alpolgármesterrel, a megyei úszósport vezetőivel. . Az első számú magyar szakember nem kertelt a véleményével: - Fájdalom, hogy több egrit szeretnék látni a medencében. Egy ilyen létesítményben sokkal több jó úszónak kéne lenni. Sajnálatos volt, hogy Krajnyák Györgynek el kellett mennie. Jól dolgozik Kőbányán, ott is hozzák az eredményeket a tanítványai. Sajnos Rácz Ákos ifjúsági Európa-bajnok elkallódott, állítólag átigazolt a Honvédhoz, lehet onnan is továbbáll. Frissítés szükséges Egerben és egy kézbe tenni az úszótanfolyamokat. Úszószakosztálynak kell felépíteni a rendszert, jó tematikával, a vízilabdának is jó utánpótlást biztosíthat egy szervezett úszósport. Tradicionálisan az egri vízilabdázók az úszókból építkeztek. Ez sokkal kedvezőbb, mintha idegen tollakkal ékeskednének, kötődnek a városhoz szakosztályhoz. Ez az úszásban és vízilabdázásban is igaz.

A szövetségi kapitány a magyar úszósport helyzetét is elemezte: - A felnőtteknél a márciusi világbajnokság nem sikerült, ennél lényegesebb jobb a magyar úszósport. Pekingben is nagy kérdés lesz a délelőtt 10 órás időpont. Az olimpiai A-szintet szintet már nyolcan teljesítették. A debreceni rövidpályás eb-re jó ütőképes csapatot lehet csinálni. Szomorú tapasztalatok voltak a melbourne-i vb-n, ahol nem volt vérvétel, a doppingvizsgálatoknál. Mindenit megdöbbentett, hogy ezt az utolsó pillanatban jelentették be. Nem nehéz kitalálni kinek volt ez jó.

Az ifimezőny erőssége már előrejelzi a következő évek sikereit

Az ifi mezőny létszámában már kevesebb, de minőségi szinten jól állunk. Segíthet a korosztálynak, hogy a IX. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) belgrádi versenyein népes magyar csapat vehet részt. A fiatal, 16-18 éves sportolók seregszemléjén 49 ország közel 3500 versenyző részvételére számitanak A fesztivált az egész világra kell kiterjeszteni. Ez Rogge, MOB-elnök elképzelése.

A csütörtöki napon jó eredmények születtek. Elsősorban a lányok tettek ki magukért. Tompa Orsolya 57,3-at úszott 100 m gyors középfutamában. 2.11.7-el nyerték a 200 m pillangót. Eger színvonalasan rendezi most is a bajnokságot – nyilatkozta Kiss László szövetségi kapitány.

Agria Press – Bajzát R.Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel