Tokió 2020

Japán új miniszterelnöke Szuga Josihide, megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát. A sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy az emberiség legyőzte a vírust.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Úszás - Cseh László közelít Egerhez
2015-01-23 15:49:16
Eger Megyei Jogú Város 2015. január 29-i közgyűlésén tárgyalja Cseh László úszó Egri Úszó Klub Sportegyesületnél történő versenyeztetésének támogatásáról szóló előterjesztést. Az olimpiai ezüst – és bronzérmes, a világbajnok, és tizenegyszeres Európa – bajnok úszó nevelő egyesületétől, a Kőbánya SC-től - szerződése lejártát követően - távozott. Jelenleg Törökbálinton tartja edzéseit gyerekkori trénere, az edzőként az egri úszóklubnál dolgozó Plagányi Zsolt irányításával. Egyesületet még nem választott, átigazolása folyamatban van. Célja, a 2016-os riói olimpiai bajnoki cím megszerzése. Nyilatkozatai szerint ez motiválta, mikor az edző- és a klubváltás mellett döntött. Az év végén felvette a kapcsolatot az Egri Úszó Klub vezetőjével, akivel több alkalommal tárgyalt. Martonné Adler Ildikó alpolgármester előterjesztése szerint Eger városa, a legendás egri úszóhagyományok felélesztése szempontjából óriási jelentőségű egy ilyen nagy formátumú versenyző megnyerése, helyi színekben történő szerepeltetése.

A leírtak szerint az úszóklub Cseh László versenyeztetésének, a riói olimpiára való felkészülésének teljes költségét saját forrásból nem képes vállalni. Cseh Lászlónak az egri klubhoz történő átigazolása az önkormányzat anyagi segítsége nélkül nem biztosított. Cseh László javadalmazásának, az uszodai pályahasználatának, az országos bajnokságokon, a felkészülési versenyeken, edzőtáborokban való részvételének költségei a klub lehetőségeihez képest csak külső források bevonásával lehetséges. Az ügy érdekében az önkormányzaton kívül természetesen szükséges további szponzorok megnyerése is, melyre vonatkozóan a klub szintén számít az önkormányzat hatékony közreműködésére.
Az előterjesztés szerint 2015. április 30-ig kell a feltételeket teljesíteni az átigazoláshoz.Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel