Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Diákolimpikonokat köszöntöttek Egerben
2014-11-26 15:59:48
Egerben 15. alkalommal köszöntötték a Diákolimpia Országos Döntőjében 1–3. helyezést elért tanulókat. Száznegyven gyermek és negyven testnevelő tanár, edző vehetett át elismerést Habis László polgármestertől. aki köszöntőjében kiemelte, hogy a 2013/2014-es tanév ismét kiemelkedő eredményeket hozott a diákolimpia versenyeken. Az egri iskolák jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a Magyar Diáksport Szövetség eredményességi ranglistáján Heves megye a 7. helyezést ért el. Sorozatban harmadszor az általános iskolák között, Magyarországon a legeredményesebb, az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola. Ebben a randgsorban a Hunyadi Mátyás Általános Iskola 7. helyezett. Az egri középiskolák közül az elmúlt tanévben, az Egri Dobó István Gimnázium volt a legeredményesebb.


A polgármesteri beszámoló szerint a diákolimpia mint tehetséggondozó sorozat jelentőségét kétségkívül alátámasztja, hogy a program a 2012. évi jogszabályi változások nyomán országos tanulmányi verseny1 lett, valamint az országos döntőkön elért 1-3. helyezések felvételi többletpontok megszerzésére2 jogosítanak a felsőoktatási felvételi eljárásban. Diákolimpikonjaink 13 sportágban, úgy, mint duatlon, atlétika, floorball, úszás, röplabda, labdarúgás, birkózás, cselgáncs, teakwondo, karate, vízilabda, sakk, aerobic sportágakban voltak a legeredményesebbek. Összesen az egri diákok 9 bronzérmet, 22 ezüstérmet, 18 diákolimpiai bajnoki címet szereztek.
Kiemelkedő, hogy a minden évben Varsóban rendezett gyermekatlétikai viadalra a diákolimpiai eredmények alapján válogatják ki a csapat tagjait. Idén a 36 fős magyar válogatottban 6 egri atléta kapott helyet.
- A létesítmények fejlesztésénél az önkormányzat azon munkálkodik, hogy lehetőségekhez mérten a jövőben is biztosítani tudják a megfelelő feltételeket. Folyik a Sportcsarnok felújítása, két iskolai tornatermet korszerűsítettünk, épül az 1200 m2-es műjégpálya, valamint egy kisebb jégpálya a Gárdonyi téren, elindult a Bárány uszoda rekonstrukciója, a jövő évben pedig 2 új műfüves focipálya létesül a Felsővárosban - mondta Habis László polgármester.

A programot szervező Zacharné Tóth Brigitta sportreferens tájékoztatása szerint a díjazott diákok személyre szóló 2015-ös sportnaptárt vehettek át Habis László polgármestertől.

A DÍJAZOTTAK NÉVSORA ITTKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel