Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vizes VB – Európa-bajnokot vert női csapatunk
2013-07-23 21:58:04
Elképesztően sima, 10-4 arányú győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a barcelonai világbajnokságon. A második csoportkörben nem akárki, hanem a legutóbbi kontinensviadal aranyérmese Olaszország hajtott fejet együttesünk előtt. A ZF-Eger bajnokcsapatának két játékosa, Keszthelyi Rita és Antal Dóra is tagja volt a győztes csapatnak. Előbbi pólós tevékeny részt vállalt a sikerből, hiszen Bujka Barbarával együtt egyaránt négy gólig jutott. Antal egy alkalommal volt eredményes. A Merész András szövetségi kapitány és segítője Kelemen Attila által irányított magyar csapat csak 1-0-nál volt hátrányban, utána viszont hengereltek lányaink. A taktikus, okos játék eredménye volt a nagyszerű 10-4-es győzelem. A csoportelsőség felé óriási lépést tettek a mieink, akik következő VB-mérkőzésükön Kazahsztán ellen szállnak vízbe.

Vizes VB, Barcelona

Női vízilabdatorna, D-csoport 2. forduló
Magyarország – Olaszország 10-4 (3-1, 3-1, 3-1, 1-1)

V: Borrell (spanyol), Margeta (szlovén)
Gólszerzők: Keszthelyi, Bujka 4-4, Antal, Szücs G., ill. Garibotti, Emmolo, Radicchi, Frassinetti

- Erre készültünk egész nyáron, ezt a védekezést tanultuk. Ez ma nagyon jól működött, mert az olasz csapat nem számított rá, és nem is tudott lépni ellene. Az egész csapatnak fantasztikus volt a hozzáállása, amit nagyon köszönök minden játékosnak. Nagyon hittek ebben az egészben, ma például, amikor sok morfondírozás után elhatároztuk, hogy mit csináljuk emberhátrányban – bár nem volt sok belőle, hál’ Istennek –, akkor mindenki elfogadta, hogy igen, ez jó lesz, és csinálta mindenki, amit megbeszéltünk. Női csapatról lévén szó, fontos, hogy a lelkek jó állapotban legyenek – azt gondolom, ez most rendben van nálunk. Most csupán egyvalamire kell vigyázni: valóban tudomásul kell venni, hogy nincs vége a világbajnokságnak. – nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának a fantasztikus siker után Merész András szövetségi kapitány.

A csoport másik mérkőzésén:
Kazahsztán–Brazília 9-5 (2-2, 3-0, 2-0, 2-3)


RG
Fotó: Kovács Anikó (mvlsz)Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel