Első magyar siker


Megvan az első győzelmünk a 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezőjében: hétfő este a magyar válogatott Gyurcsó Ádám és Szalai Ádám góljával 2–0-ra győzött Lettország vendégeként.
Bővebben itt....


Sportlinkek


Hirek keresés:

Fórum
Labdarúgás
Kerékpározás
Tájékozódó futás
AUTÓ- MOTOR SPORT
AMERIKAI FUTBALL
Extrém sport
Birkózás
Asztalitenisz
Teke
Floorball
Szavazások
Lovassport
Sportlövészet
Atlétika
Speciális sportok
Akrobatikus rock'n roll
Sakk
Egyéb témák
Megyei labdarúgás
Egyéb hozzásszólások!
EGRI LABDARÚGÁS
MÉRGES
KÉZILABDA
LONDON 2012
AGRIASPORT.HU
Olvasói levél
Karate
Judo
Röplabda (új)
Ökölvívás (új)
Vízilabda
Kosárlabda
Kispályás LabdarúgásHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda - Magyar Kupa győztes a ZF-Eger - Szép volt lányok!
2012-11-11 11:20:53
Fantasztikus egri siker. Hajrá Eger! Szép volt lányok! Kupagyőztes! Egri ünnep a Komjádiban. Ki korán kel, aranyat lel! Történelmet írt a ZF-Eger női csapata, miután vasárnap délelőtt fennállása során első alkalommal elhódította a Theodora Magyar Kupa serleget. A Szentesi VK elleni döntőben nagy csatában végig vezetve nyertek Kelemen Attila edző tanítványai. A gólokon Antal Dóra 5, Keszthelyi Rita 2, Somhegyi Noémi, Veréb Alexandra osztozott. Esélyeshez méltó jó játékkal a magyar bajnoki cím megszerzése után a Magyar Kupát is megszerezték az egri lányok.

Theodora női Magyar Kupa döntő
ZF-Eger - Hungerit Szentesi VK 9-5 (2-1, 1-1, 3-3, 3-0)

Budapest,Császár-Komjádi-uszoda, 150 néző: V.: Székely Balázs, Kun György.

EGER:
Gangl - Antal 5, Keszthelyi 2, Pócsi, Pengő, Somhegyi 1, Czigány. Cs.: Zajácz, Veréb 1, Vályi, Parádi, Miló Sidló, Varga R. Katona R. Vezetőedző: Kelemen Attila. Edző: Petrovai Márton.

SZENTES: Nalpamanti - Hevesi 1, Miskolczi, Kotova 2, Musgrove, Kövér-Kiss 1, Gémes 1. Cs.: Győri, Bene, Kádár, Rácz, Elbert, Magyar, Gungl (kapus). Edző: Zantleintner Krisztina.

Gólemberelőnyből: 8/3, ill. 10/3.
Ötméteresből: 3/2, ill. 1/0.
Kipontozódott: Vályi (21.), Veréb (28.), ill. Hevesi (27.).

A Theodora Magyar Kupa győztes csapat tagjai:
Gangl Edina, Zajácz Hanna, Antal Dóra, Parádi Klaudia, Varga Renáta, Keszthelyi Rita, Pócsi Bianka, Czigány Dóra, Miló Sidló Franciska, Veréb Alexandra, Somhegyi Noémi, Vályi Fanni, Pengő Nikolett, Katona Réka.
Kelemen Attila vezetőedző, Petrovai Márton edző.

Az érmeket Henrik Gotterbaum, a Kékkúti Ásványvíz vezérigazgatója, és Dr. Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át.

Nyilatkozatok


Kelemen Attila, a ZF-Eger vezetőedzője: - Hál’ Istennek megint sikerült történelmet írnunk. Ezúton szeretném megköszönni a szponzoroknak, a városvezetésnek, a klubnak és természetesen a szurkolóknak, hogy mellettünk álltak. Úgy gondolom, hogy az esélyeknek megfelelően alakult az idei Magyar Kupa sorozat, ezért külön köszönöm a lányoknak, hogy a születésnapomon megajándékoztak ezzel az aranyéremmel.

Antal Dóra:
- A szokatlanul korai kezdés ellenére nagyon jól játszottunk. Nagyon örülünk, köszönjük a szurkolóink segítségét. A 2012-es év nagyon jól sikerült számomra. Eb bronz után kijutottunk az olimpiára, megnyertük a magyar bajnokságot, junior Eb-ezüstérem éa most megnyertük a Magyar Kupát. Szeretnénk a BL-ben is sikeresen szerepelni.


Gangl Edina
: - A sikert nem lehet megszokni, ezért azt kell mondjam, nagyon jó érzés a kupagyőzelem. Ma este ünnepelhetünk egy kicsit, de holnaptól már előre kell tekinteni, a Bajnokok Kupájára. Én legalábbis így állok hozzá a dologhoz, aztán majd év végén mindent meg lehet ünnepelni.

Somhegyi Noémi: -
Nehezen indult a mérkőzés, de ahogy szoktuk, a második félidőben már jól játszottunk. Nagyon örülök pályafutásom első kupagyőzelmének, annak pedig különösen, hogy ezt a csapattal a mindig remek szurkolótáborunk előtt szerezhettük meg. Most iszonyatosan fáradt vagyok, ezért nehéz még ünnepelni, de estére azt hiszem, ki tudom magam pihenni…

Zantleitner Krisztina: 6-3 után még meccsben tudtunk maradni, sikerült felkapaszkodnunk, de a kulcsfontosságú pillanatokban nem tudtunk átlendülni a holtponton. Fejben gyengébbek voltunk, mint az ellenfelünk, ezért lehetett sima az utolsó negyed.


A női Magyar Kupa győztes csapatok közé 2012-ben a ZF-Eger is feliratkozott.
Eddigi győztesek

ZF-Eger (1): 2012
Dunaújváros (5): 2001, 2002, 2003, 2004, 2009
Honvéd (3): 2005, 2006, 2008
Szentes (2): 2000, 2010
OSC (1): 2007
BVSC (1) 2011


Agria Press
Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel