Forma-1: 8 futam várható

Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc futamot meg lehet rendezni. A 89 éves brit mágnás elmondta, hogy a szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda - Magyar Kupa, kiestünk, a Szolnok a négy között
2012-09-30 17:54:47
A ZF-Eger csapata 2004 óta minden alkalommal bejutott a Magyar Kupa legjobb 4 csapata közé és 2 alkalommal (2007, 2008) elhódította a serleget is. A 2012-es évben a Szolnok ellen kell kivívni a továbbjutást. A szombati első egri találkozón 9-8-ra a Szolnok nyert, így a vasárnapi visszavágón csak egri győzelem esetén maradnak remények a remek sorozat folytatására. Tizenkét másodperccel a vége előtt még 5-4-re vezettünk, de Kis Gábor centerből egyenlített. Az 5-5-ös döntetlen azt jelenti, hogy a Szolnok jutott a legjobb 4 közé. A 21 egri lövésből 12 találta el a kaput, ebből hetet védett Decker. A szolnokiak 26 lövéséből 22 volt veszélyes Szécsi hálójára. Szécsi 22-ből 17-et védett. A hazaiak 11 előnyből egy, a egriek 10-ből kettőt váltottak gólra. A Magyar Kupa négyes döntőjébe a Debrecen, a Szolnok, a Vasas és a Szeged jutott.Theodora Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Szolnoki Dózsa Közgép - ZF-Eger

5-5 (1-2, 3-2, 0-0, 1-1)

Gólszerzők:
Negrean 2, Hosnyánszky,Pásztor, Kis G. ill. Mezei 2, Bátori, Varga Zs., Biros.

Az egri csapat kapuját Szécsi Zoltán védi. Chilkó meggyógyult, ott van a csapatban. A szolnokiaknál nincs változás a szombati csapathoz képest.

1. negyed

Gólszerzők:
Mezei (a) 0-1. Mezei (a) 0-2, Negrean (e) 1-2.

Jól kezdett az egri csapat. Szécsi védte az első két szolnoki lövést. A 4., ill. 5. percben Mezei Tamás betalált Decker hálójába.

Kettős előnyből szépítenek a hazaiak. Mindkét oldalon kimarad egy-egy fóros helyzet. Ez a szombati mutatók után nem meglepő. Két újabb egri kiállítás, de sikerül kapott gól nélkül megúszni az első játékrészt, marad az 1-2. A szigorú egri védekezést 5 kiállítással honorálta a Juhász, Kun bírópáros.

2. negyed

Gólszerzők:
Hosnyánszky (a) 2-2, Bátori (e) 2-3, Negrean (a) 3-3. Varga Zs. (a) 3-4, Pásztor (a) 4-4.

Fél perc elteltével már a második hazai próbálkozás. Hosnyánszky Norbert egyenlít. Kovács Olivér kiállítása után Bátori lövése utat talál a kapuba, 2-3. Seman Lukast küldik ki, már kiegészültünk, amikor Negrean egyenlít. (6-2 a kiállítási arány a hazaiaknak). Varga Zsolt centerből eredményes, újra itt az előny, 3-4. Kontra itt, kontra ott, most nem a póló van főszerepben. A 15. percben a jól kezdő Mezei Tamást harmadszor küldik ki, így kipontozódott az egri center. Időkéréses fór a Szolnoknak. Már kiegészülünk, amikor Pásztor egyenlíteni tud.

3. negyed

Gólszerzők: -.


Kiegyenlített küzdelem. Szécsi Zoltán jól véd. Egri előnyös helyzetben eladjuk a labdát. Több egri lövés, de nincs gól. 5 perc telt már el a negyedből.
Páros kiállítás, majd egri fór, de Salamon nem használja ki a lehetőséget. Gól nélkül zárul a 8 perc.

4. negyed

Gólszerzők:
Biros (e) 4-5, Kis G. (a) 5-5.

Graham elhozta a labdát, azonnal előnybe kerülünk, de Salamon nem lőtte be. Gór-Nagy kiállítását kivédekezzük. Graham lövése is elakad. Alekszics és Kovács Gábor próbálkozását védte a kapus. Alekszics állt ki, időt kért Gerendás György. 3.45 van vissza. Graham a befejező ember, de sajnos nincs gól. Kovács Gábor áll ki. Három perc a rendes játékidő végéig. Negrean kihagyja az előnyt, de visszaszerzi a labdát. Kis G. és Salamon is a sikertelen lövések számát növeli. Utolsó perc: Gocsics lövését Szécsi védte. Gól kell a hosszabbításhoz. 22 másodperccel a vége előtt Biros előnyből eredményes, 4-5. Tizenkettővel a vége előtt az exegri, Kis Gábor centerből egyenlít. Salamon még kap egy esélyt, de nincs gól. Kiestünk....

Mestermérleg
Kovács István:
– Két nagyon jó csapat mérkőzésén a védekezés dominált, kis pszichikai előnyt szereztünk azzal, hogy nyerni tudtunk Egerben. Két negyeden keresztül nem volt gól, nagyon figyelt mindenki hátul. Örülök a továbbjutásnak, megyünk tovább. Ami az erőnlétet illeti, majdnem kész van a csapat, de nagyon sokat kell még gyakorolni, hogy menjen minden.
Gerendás György: – Két parádés meccset játszottunk. Ennél jobbat szeptemberben nem szabad, aki mást mond, hazudik. A Szolnokról tudtuk, hogy jó csapat, és most már tudják az Egerről is, hogy nem leírható.

További eredmények:
Szeged - FTC 11-3. A Szeged kettős győzelemmel döntős.
Honvéd - Vasas 8-7 A Vasas döntős 18-13-as összesítésről.

Agria PressKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel