Forma-1: 8 futam várható

Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc futamot meg lehet rendezni. A 89 éves brit mágnás elmondta, hogy a szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Szabadidősport – Eger Ünnepe: Barokkra fel!
2012-09-21 08:22:18
Szeptember 23-án, vasárnap 10.30-kor rajtol az Érsekkertből a XVII. Barokk Futóparádé. Az Eger Ünnepével egyidős szabadidősport eseményt az Egri Testedző Club szervezi, annak idején a tájfutó nagyság, Monspart Sarolta biztatására indult a kezdeményezés. A Barokk Futóparádé nem csak futóverseny, több annál: bemutatja Eger örökségét, értékeit, kóstolót nyújt a sportolás élménye mellett városunk különleges hangulatából – emelte ki sajtótájékoztatón dr. Nagy Árpád, az ETC elnöke. Mi sem jobb példa erre annál, hogy az útvonal keresztül vezet az Egri Váron, így talán országosan is egyedülálló a viadal, melyre már évek óta jóval ezer fő felett neveznek az egriek és Eger környékiek.

A vállalkozó kedvű, sportolni vágyó látogatók önkéntes vállalástól függően három szinten próbálhatják ki magukat. A 1,5 km-es Hírlap-futás a nagyközönségnek szól és iskolák közötti mozgósítási versennyel párosul. A 7-, valamint a 21 km-es táv a félprofiknak, profiknak szóló, keresett viadal.

Dr. Nagy Árpád a péntektől vasárnapig az Érsekkertben rendezett Eger Ünnepe beharangozó sajtótájékoztatóján kiemelte: a hivatalos szervek rengeteget segítenek a megmozdulás lebonyolításában, ám emellett nagyon sok civil aktivista munkájára is szükség van: 50-60 önkéntes segédkezik abban, hogy olajozottan menjen a gépezet, s a futók a legjobb kiszolgálást és biztosítást kapják a XVII. Barokk Futóparádén.

Az érsekkerti versenyközpontban szeptember 23-án, 8.00 órától, legkésőbb 10.15-ig lehet nevezni. Minden induló részt vesz az eredményhirdetés utáni sorsoláson, melyen a szponzorok ajándékai találnak gazdára. A verseny rajtja és a cél is a Körcsarnoknál lesz, az ilyenkor jól megszokott ágyúlövés 10.30-kor indítja útjára a sportoló tömeget.

A verseny útvonala – KIS KÖR:
Érsekkert – Ady E. utca – Bajza J. utca – Károlyi M. utca – Mocsáry L. utca - Érsekkert.

A futóparádé útvonala – NAGY KÖR:
Érsekkert – Ady E. utca – Bajza J. utca – Homok utca – Maklári utca – Diófakút utca – Legányi F. utca – Leányka utca – Gárdony G. utca – Bástya utca – Vár – Dózsa Gy. tér – Dobó I. utca – Dobó I. tér – Bajcsy-Zs. utca – Jókai utca – Kossuth L. utca – Egészségház utca – Érsekkert. A nagy kört háromszor futják végig a leghosszabb távra jelentkezők.

Az útvonalat az Egri Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet, az Agria Polgárőr Egyesület, az Egri Polgárőrség és az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport biztosítja. Az eseményhez kapcsolódóan rövid ideig tartó forgalomkorlátozásra kell számítani!


ZentaiL
Fotó: Zagyi TiborKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel