Karate: Halasztották a vb-t

Döntött a világszövetség, a dubai világbajnokságra 2021. november 16-21-én kerül majd sor. A jelenlegi helyzetben nem biztosítható a versenyzők és a szurkolók biztonsága. A 2022-es budapesti vb-t 2023-ra tolták.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda - Kiss Péter Németországban 50 évesen is sztár a kapuban
2012-02-20 12:43:03
A német vízilabdázásban két kapus is a közvélemény középpontjába került az elmult hetekben. Az eindhoveni Eb-n Alexander Tschigir nem csak testileg emelkedett ki többiek közül. A német válogatott kapusa 43 évésen remekelt. A másik hálóőr Kiss Péter a német II. ligás Frankfurt/Offenbach pólósa, aki február 25-i bajnoki meccsen az 50. születésnapját ünnepli. Az egrieknek nem kell bemutatni Kiss Pétert, aki 1981-ben mutatkozott be az Eger OB I-es csapatának kapujában. Hosszú pályafutása során jó szinten védett, az Egri Vízilabda Klub számíthatott tudására. Szerepelt Szolnokon is, majd a Vízmű SC-ben is állta a lövéseket. Megbízható teljesítménye miatt minden klubjánál kivívta a szakmai stáb él társak elismerését.
- Még mindig szívesen játszom és remélem, hogy tudok segíteni a csapatnak” nyilatkozta az Offenbacher Post lapnak Kiss Péter.
- Molnár Egon a csapat másik kapusa kiválóan véd az edzéseken, de a mérkőzéseken Péter jobb” – nyilatkozta Janusz Gogola edző. - Tudja hogyan kell a védekezést megszervezni, nyugodt, élvezi, ahogy a játékostársai elismerik. A korábbi magyar junior válogatott játékos minden tekintetben megfelel a kapus posztra. A 186 cm magas kapus néha úgy tűnik hogy lassú, de a vízben kiválóak a reflexei. „Akkora a tenyere, mint egy tányér – nagy és vastag. Ha kesztyűt akar venni magának, akkor a legnagyobbat kell hogy keresse, ami létezik” nyilatkozza az edző aki Kisst már régóta ismeri és egy évvel ezelőtt Offenbachba hívta.

Az ex-profi kapus napjainban Rosenhöheben lakik egész közel az uszodához, napközben villanyszerelőként dolgozik Frankfurtban. Esténként az edzés szerepel
a programjában – 3-szor 1 óra hetente. - Ez már nekem elég - mondja Kiss. - Valójában négyszer másfél órát edzünk
hetente. De én már nem vagyok fiatal játékos. A kapusoknak teljesen más kondícióra van szüksége. Nekünk nem kell oda-vissza úszkálni, hanem elsősorban figyelnünk kell. A rutinomnak köszönhetően már jó előre tudom, hogy ki mikor lő
vagy passzol” - mondja Kiss, akinek ez a 29. szezonja. Még egy szezont játszik-e, még nem döntötte el – ellentétben Tschigirrel, aki az EB után befejezi pályafutását.

- Nem döntöttem el, hogy meddig akarok még játszani, ha jól érzem magam még egy szezon jöhet, de mindig csak egy.

Azon, hogy mindkét kapus a kora ellenére még mindig
kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani Gogola edző nem csodálkozik: - mindketten rendkívül fittek, nem isznak alkoholt, nem dohányoznak és csak ritkán sérültek meg. Kiss nemrégiben vállsérüléssel bajlódott, de most már minden rendben. A következő bajnoki mérkőzése február 25-én lesz a VfB Friedberg ellen – 22 nappal az 50. születésnapja előtt.

Szervezés alatt van az újabb egri edzőtábor. Hazatér Kiss Péter aki évtizedekre elkötelezte magát az 1-es sapkával. Az OB I-ben 1981. szeptember 30-án mutatkozott be az Eger - Hódmezővásárhely találkozón.

Forrás. fotó: Offenbacher Post

Agria PressKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel