Tokió 2020

Japán új miniszterelnöke Szuga Josihide, megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát. A sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy az emberiség legyőzte a vírust.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Héraklész Gála: 2011 legjobb utánpótlás sportolóit díjazzák
2012-01-25 11:47:05
Pénteken délután Budapesten az Uránia Filmszínházban kerül sor 20 sportág legeredményesebb utánpótlás-korú sportolóinak ünnepére, a Héraklész Gálára. A 2002-ben indult Héraklész program sportolói 2011-ben rekordszámú, 342 darab 1-8. helyezést értek el a különböző világ- és Európa-bajnokságokon; a gálán a legsikeresebb fiatalokat és edzőiket jutalmazzák. A Nemzeti Sport Intézet (NSI) által szervezendő, hagyományos Héraklész Gála keretében január 27-én összesen 107 fiatal sportolót és edzőt díjaznak; a sportágankénti legjobb fiúk és leányok, a sportági összesítésben egyéni legjobbak, a 2-4 fős fiú- és leánycsapatok valamint csapatsport nagycsapatok képviselőit szólítják színpadra.

- A gálát először 2002 elején, a program bemutatkozásaként rendezte az akkori Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet, majd néhány esztendő szünet után már az előző év eredményes sportolóit jutalmaztuk így év elején, ezt a hagyományt követjük ma is. A Héraklész program sportolói 2002-től, az elmúlt 10 esztendőben összesen 1336 érmet szereztek, ebből 2011-ben összesen 156-ot, köztük 107-et Európa-bajnokságon és további 49-et világbajnokságon; az aranyak száma 50, az ezüstöké 42, a bronzérmeké pedig 64. A számoknál maradva, az elmúlt esztendőben rekordot jelentő, 342 alkalommal végeztek az első nyolc hely valamelyikén világ- és Európa-bajnokságokon a program támogatottjai. A Héraklész programban összesen 1661, 14 és 23 év közötti tehetséges sportoló részesül állami támogatásban” – összegzett Tóth József, a Héraklész program igazgatója.

A díjátadásban sportvezetők, továbbá olimpiai érmesek és világbajnokok vesznek részt: többek közt a sportpolitikáért felelős államtitkár Czene Attila mellett Magyar Zoltán, Vörös Zsuzsanna, Székely Bulcsú, Kocsis Ferenc, Kovács Antal, Szabó Tünde, Szabó Gabriella, Güttler Károly, Erdei Zsolt és Talmácsi Gábor.

Forrás: nupi.hu
Agria PressKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel